Лікування масажем м’язових спазмів

Масаж – це не тільки відмінний спосіб розслабитися, зняти нервову напругу і просто відпочити. Лікувальний масаж – відмінне доповнення (а в деяких випадках і заміна) традиційному лікуванню травм і болю різного характеру.

У масажу є безліч переваг. Він не тільки сприяє розслабленню, але і прискорює відновлення організму після травм, покращує циркуляцію крові і лімфи, а також стимулює імунну систему.

М’язові спазми – вельми поширена проблема, причиною виникнення якої можуть бути найрізноманітніші чинники. Масаж може допомогти і в цьому випадку!

По-перше, масаж покращує кровопостачання спазмированной м’язи, що сприяє її розслабленню. Найчастіше дотику до спазмированной м’язі болючі, і в більшості випадків больові відчуття викликаються саме проблемами з кровопостачанням.

Масаж сприяє поліпшенню кровообігу, отже, до м’яза надходить більше крові, що несе кисень, необхідний для утилізації молочної кислоти – саме вона і є причиною болю (в тому числі і болю після фізичних вправ).

Для поліпшення кровопостачання відмінно підходить класичний масаж. Цей масаж добре розслабляє напружені м’язи, знімає втому, підвищує розумову і фізичну працездатність. Використовується найчастіше для масажу усього тіла (загальний масаж).

Крім того, масаж покращує відтік лімфи. Існують спеціальна техніка масажу – лімфодренажний масаж.

Цей масаж сприяє виведенню різних токсинів і інших шкідливих речовин, що накопичуються в м’язах, а також знижує ризик заміни здорової м’язової тканини на рубцеву (що часто відбувається при відновленні м’язів після травм).

Для зняття спазмів відмінно підходить масаж глибоких тканин. Спазм може бути викликаний м’язовим перенапруженням, що призводить до мимовільного скорочення м’язів. Масаж глибоких тканин чудово знімає напругу, впливаючи на всі верстви м’язи.

Якщо спазм в м’язі виник внаслідок травми, масаж може стати превентивним заходом – він знизить ризик отримання травми ще раз. Для цього масажист сконцентрується на збільшенні діапазону рухів, гнучкості і поліпшення розтяжки.