Масаж для лікування стресів, отриманих на роботі

Яка перша природна реакція людини на будь-яку травму? Наприклад, потрапляючи в стресові ситуації або вдаряючись, ми інтуїтивно розминаємо руки, плечі, шию, ступні. Розтираючи тканини, ми впливаємо на рецептори поверхні шкіри і знеболюючі травмований або просто напружена ділянка тіла.

Природне інстинктивне рух згодом переросло в різні оздоровчі методики і масажні техніки. Коли ми усуваємо м’язову напругу, у нас настає емоційне і фізичне розслаблення. Кожен з нас може розслабити м’язи самостійно, і, отже, зняти напругу, фізичну втому після робочого дня і освіжити голову, застосовуючи комплекс простих процедур, рекомендованих нашим експертом.
користь самомасажу

Самомасаж має величезну користь:

• знімає головний біль;

• покращує кровообіг головного мозку;

• підвищує фізичну активність;

• прискорює розумовий процес;

• покращує пам’ять, реакцію;

• підвищує креативність;

• усуває млявість, сонливість, сидром хронічної втоми, депресивні стани;

• підвищує імунітет;

• покращує стан внутрішніх органів.

Розслаблення настає відразу після масажу. Але ця процедура має і накопичувальний ефект.
особливості техніки

Розслабляючий масаж – це глибокі, повільні продавлювання, які приносять заспокоєння і розслаблення.

1. Масаж можна виконувати будь-яким зручним вам способом – натисканням рук або допомогою будь-якого предмета. Натискання, розтирання, скручування, масування одним пальцем або всією долонею повинні бути повільними і обережними, плавними і глибокими.

2. Послідовність вправ неважлива.

3. Проводьте самомасаж сидячи або лежачи. Масування в положенні стоячи не дасть потрібного ефекту, так як м’язи залишаться напруженими.

4. Приготуйте для масажу крем або рослинне масло. Використовуйте засоби тільки з натуральних інгредієнтів, так як вони дають додатковий оздоровчий ефект і не закупорюють пори шкіри.

5. На весь масаж можна приділити 15 хвилин, рівномірно розподіливши час між усіма вправами, затримуючись лише там, де масаж приносить найбільш комфортні відчуття або відчувається напруга. Завжди орієнтуйтеся на внутрішні відчуття розслабленості м’язів під пальцями. Якщо ви нікуди не поспішаєте, то можна масажувати стільки часу, скільки це приносить вам задоволення і розслаблення.