Коли масаж може бути поганою ідеєю

Масаж – це вплив на тіло людини за допомогою рук масажиста або спеціальних апаратів. При загальному масажі або оздоровчому масажі впливають на все тіло людини, масаж деяких ділянок зачіпає голову, шию, обличчя, руки. Популярний масаж ніг і стоп.

Ще з глибокої давнини люди використовували масаж для лікування багатьох хвороб, поліпшення загального самопочуття, відновлення сил після навантажень, зниження стресу. Таку давню різновид, як російський масаж (поєднання пара з лазні з масажем) з успіхом застосовують і в наші дні.

Але не всім дана процедура підходить, а в деяких випадках вона може бути навіть небезпечна.

Для кого масаж становить небезпеку?

Люди з високим артеріальним тиском і ризиком тромбозу.

В артеріях можуть утворитися атеросклеротичні бляшки, під час проведення масажної дії вони можуть відірватися, потрапити в кров’яне русло і досягти мозку або серця. Такі випадки дуже рідкісні, але вони можуть бути небезпечними. Перед відвідуванням масажиста в Коломиї таким людям необхідна консультація лікаря.

Люди із захворюваннями шкіри (герпес, стригучий лишай, різні висипання на шкірі)

Про таких хворобах необхідно попереджати масажиста. Є ризик, що при масажі відбудеться пошкодження шкіри, а інфекція може перейти на інші ділянки тіла.

Люди з будь-якими формами алергії

Масажисти часто використовують ароматичні масла при своїх процедурах, які можуть викликати алергічні реакції. Про наявність алергії потрібно інформувати масажиста.

Люди з низьким больовим порогом

При інтенсивних масажних прийомах людина може відчувати біль. Люди, які не здатні терпіти больові відчуття можуть відчувати тривалий дискомфорт після процедури.

Негативні наслідки антицелюлітного масажу

Такий вид масажу спрямований на корекцію фігури і позбавлення від ефекту «апельсинової кірки». Його результативність залежить від навичок і досвіду масажиста, стану здоров’я пацієнта, його індивідуальних особливостей.

Поява невеликих синців після першого сеансу даного масажу – це нормальне явище. Таким чином фахівець вивчає глибину впливу на шкіру пацієнта. Але поява гематом при наступних процедурах говорить про непрофесіоналізм масажиста.

Кому не можна робити масаж?

У деяких випадках масаж буває протипоказаний:

при онкологічних захворюваннях;
при високій температурі, гнійних процесах або запаленні;
при переломах кісток;
при екземі і псоріазі:
активній формі туберкульозу;
при запаленні лімфатичних вузлів;
при гострих венеричних захворюваннях;
при захворюваннях судин головного мозку;
при запаленні і варикозному розширенні вен;
при алкогольному сп’янінні;
при психічних захворюваннях.

Перед початком проведення процедур майстер з масажу повинен оцінити стан пацієнта, з’ясувати стан його здоров’я, прислухатися до його скарг і оцінювати його реакцію на той чи інший вплив. При необхідності грамотний масажист завжди направить пацієнта на консультацію з лікарем.

Масаж, виконаний руками непрофесіонала, теж таїть в собі безліч «підводних каменів». Його дії можуть призвести до зміщення хребців, ущемлення грижі, пошкодження нерва або м’язової тканини. Результатом звернення до таких масажистів може бути тривала хворобливість або велика гематома в області впливу.