Сонячні опіки та лікування масажем

Всі ми любимо влітку одягатися легше, а в самі сонячні дні – засмагати на пляжі, іноді плаваючи в воді, щоб охолодитися. На жаль, наш озоновий шар поступово руйнується, і вже зараз багато людей, навіть використовуючи сонцезахисні креми, нерідко отримують сонячні опіки, провівши занадто багато часу під сонцем. Вважається, що якщо ви отримали сонячний опік, звичний похід до масажиста слід відкласти до тих пір, поки шкіра повністю не відновиться. Але чи знаєте ви, що в деяких випадках масаж може посприяти регенерації і оновленню шкірного покриву після сонячного опіку?

Масаж при сонячних опіках

Перед тим як дзвонити масажиста і скасовувати призначений сеанс через сонячного опіку, подумайте про те, що масаж може бути вам корисний. Якщо сонячного опіку вже кілька днів і дотику до ураженої області не викликають неприємних відчуттів, певні техніки масажу можуть «заспокоїти» шкіру і допомогти їй відновитися. Крім того, масаж можна робити навіть тоді, коли місце опіку все ще болісно – просто скажіть про це масажиста, і він виключить цю область з масажу. Зараз ми розповімо вам про те, яким чином масаж може допомогти вам при сонячному опіку.

Поліпшення кровообігу: масаж значно покращує циркуляцію крові, що допомагає вашому тілу природним шляхом відновити пошкоджені ділянки шкіри – приплив свіжої крові, наповненою поживними речовинами і киснем, стимулює процеси регенерації клітин.
Загальнозміцнюючу дію: масаж допоможе вашому тілу розслабитися, позбавить вас від стресу і значно поліпшить самопочуття – іншими словами, він створить для організму сприятливі умови, в яких він зможе кинути всі свої сили на відновлення пошкоджених тканин. Як і при інших травмах і пошкодженнях, чим краще загальний стан організму, тим швидше проходить відновлення.
Вплив ефірних масел: ряд ефірних масел, наприклад, масло лаванди, алое вера і жожоба, позитивно впливають на шкіру, сприяючи її відновленню і злущування мертвих клітин епітелію. Крім того, ефірні масла відмінно зволожують суху через сонячного опіку шкіру, що допомагає запобігти появі мікротравм шкіри, що уповільнюють регенерацію.

Поговоріть зі своїм масажистом

Звичайно, при особливо сильному сонячному опіку уражена область буде дуже болючою, і ні про які дотики до неї й мови бути не може – їй потрібен час, щоб відновитися. Якщо ви не впевнені, чи достатньо пройшло часу після отримання опіку, проконсультуйтеся з масажистом – він огляне вас і прийме рішення. Як ми вже сказали раніше, при високій чутливості уражених ділянок масажист може працювати з іншими частинами тіла – це теж буде дуже корисно. Навіть якщо ви отримали зовсім незначний сонячний опік, обов’язково розкажіть масажиста про це і опишіть своє самопочуття.
Сонячний опік – досить серйозна проблема, і ми рекомендуємо вам уникати її всіма можливими способами (використовуйте сонцезахисні креми, не перебуваєте занадто довго на відкритому сонці).