Переваги лімфодренажного масажу

Ідеальна фігура – мрія кожної жінки. На сьогоднішній день існує безліч процедур, що сприяють корекції фігури і дозволяють позбутися від зайвих кілограмів. У салонах краси вам запропонують ефективні методики, від медового обгортання до різних технік масажу, завдяки яким ваша фігура стане стрункішою і витонченіше. Однією з таких процедур є лімфодренажний масаж, техніку якого розробив французький доктор Паскаль Кош.

Лімфодренажний масаж. У чому користь?

Завдяки активному впливу на зони вздовж ліній лімфотоку в результаті масажу поліпшується кровопостачання тканин і відбувається очищення організму від токсинів, продуктів розпаду і зайвої рідини. Як наслідок – зменшення набряків, зниження ваги, поліпшення стану шкіри і загальне оздоровлення організму. Що важливо, позитивного результату ви зможете домогтися в найкоротші терміни. Уже після перших сеансів ви відчуєте, що одяг сидить більш вільно, а все тому, що йде зайва рідина.

Про техніку масажу

Лімфодренажний масаж буває ручний і апаратний. Ручна техніка ділиться на три види: поверхнева, глибока і внутрішня. В результаті сеансу масажу відбувається стимуляція капілярів, лімфатичних судин і навіть лімфовузлів. Виконується він у напрямку струму лімфи (знизу вгору) з використанням паливних хвилеподібних рухів. Завдяки релаксуючої ефекту, дана процедура дозволяє зняти напругу і спазми, а також заспокоїти нервову систему. До популярних апаратним технікам лимфодренажного масажу відносять пресотерапія, мікрострумовий і вакуумний лімфодренаж. Лімфодренажний масаж – це одне з найбільш ефективних засобів профілактики і боротьби з целюлітом, набряком і зайвою вагою в арсеналі сучасної косметології. Особливо, якщо його застосовувати в комплексі з іншими методиками для схуднення.

Необхідно відзначити, що лімфодренажний масаж, як ручний, так і апаратний повинен проводити тільки фахівець, інакше ви ризикуєте завдати істотної шкоди своєму здоров’ю. Професійно і з максимальною ефективністю виконати дану процедуру зможуть кваліфіковані масажисти косметичних салонів і клінік. При цьому потрібно врахувати, що даний вид масажу має і протипоказання щодо деяких захворювань. Тому перед проведенням процедури обов’язково акцентуйте увагу на цьому важливому питанні.