Переваги ароматерапії для розуму та тіла

З давніх часів ароматерапія використовувалася не тільки для релаксації і позбавлення від стресів, а й для лікування багатьох людських недуг. Основою ароматерапії є ідея збалансування тіла і розуму, щоб зробити людину здоровою. За допомогою ароматів можна вилікувати і безсоння, однак вони можуть бути ще набагато більш корисними. Не вірите? Переконайтеся самі.

Якщо ви тільки починаєте цікавитися ароматерапією, рекомендую додати в закладки цікавий сайт http://aromaterapiyaa.com – тут ви кожен день зможете читати цікаві статті та корисні поради на тему ароматерапії. І навіть якщо ви давно вже захоплюєтеся нею, портал aromaterapiyaa.com буде вам корисний: він розповість все про аромати, ефірних маслах, їх виборі і правильному використанні для максимальної користі! Загалом, тут є чому повчитися як початківцям, так і досвідченим ароматерапевтом). Тепер же давайте поговоримо про користь, яку ароматерапія може принести для вашого здоров’я і прекрасного самопочуття.
переваги ароматерапії

Ароматерапія для здоров’я шкіри

Ароматерапія ефективно розслаблює тіло, пом’якшує і очищає шкіру від бактерій, грибків, вірусів і т.д. Очищення відбувається м’яко, залишаючи приємний аромат, після чого ви відчуєте себе набагато свіжіше і молодше. Посилити ефект ароматерапії можна за допомогою масажу з подальшою ароматної ванною з маслом цитронелли або лаванди – саме вони подарують вам відчуття чистоти, свіжості і молодості.

Ароматерапія для розуму

Пари чистих масел, при вдиханні, активізують емоційні центри в корі головного мозку, надаючи розслабляючи або стимулюючий вплив на людину. Таким чином, різні психологічні проблеми можна якщо не вилікувати, то хоча б послабити їх симптоми. Серед таких недуг, з якими здатна боротися ароматерапія: тривожність, депресія і стрес. Аромати ефірних масел впливають на нервову систему, заспокоюючи її, за допомогою ароматних ванн або масажів з аромамаслами. Наприклад, лимонне масло, доданий в ванну, буде надавати заспокійливу дію, яке допоможе впоратися зі стресом, страхами і тривожністю. Депресія ж є гранично низькою чутливістю. Ароматерапія впливає на нервові центри, дозволяючи розслабитися і повернути відчуття благополуччя, що підвищує настрій людині, яка страждає від депресії.

Ароматерапія від болів

Ароматерапія прекрасно справляється з різними болями, включаючи навіть головний і м’язовий біль. Масаж з ефірним маслом допоможе вгамувати головний біль і інші болі в організмі. Для цього ідеально підійде суміш з базилікового і евкаліптової ефірних масел. Гвоздичне масло допомагає від зубного болю, а олії базиліка і чорного перцю ефективно використовуються в ароматерапії для втамування болю.

Ароматерапія під час «жіночих циклів»

Багато жінок страждають під час своїх менструальних циклів. Масаж або ванна з використанням олії герані допоможе зменшити кровотечі, а масла троянди, лаванди і шавлії полегшать болю в низу живота і в попереку.

Ароматерапія для травлення

Багато розлади травної системи можна вилікувати за допомогою ароматерапії. Для цього використовується ароматичне з’єднання Солодкий Майоран. А від здуття допоможе масаж живота з ефірною олією м’яти.